Dnešní nabídka pod značkou Znojmia zahrnuje i další úspěšné výrobky, u kterých spotřebitelé vyžadují neopakovatelnou chuť Královny Zeleniny, tedy značky Znojmia - kvalitní sterilovanou jednodruhovou zeleninu a sterilované zeleninové směsi. Výroba sterilované zeleniny Znojmia splňuje ty nejpřísnější hygienické a technologické normy, které jsou stanoveny evropskou legislativou. Celý proces výroby je systematicky kontrolován jak při výběru surovin, tak při distribuci. Jen tak je možné zajistit tu nejvyšší kvalitu sterilované zeleniny Znojmia.
První historická zmínka o znojemských okurkách pochází z 2. poloviny 16. století. V té době se začaly ve znojemské oblasti pěstovat okurky, které do Evropy přišly až z daleké Ameriky. Od poloviny 19. století se na Znojemsku začaly lahodné okurky uchovávat prostřednictvím slaného a kyselého nálevu a staly se velmi oblíbenou pochoutkou i na císařských dvorech. V průběhu 20. století pak byla vyvinuta zcela originální receptura sladkokyselých znojemských okurek, která je známá pod značkou Znojmia a je velmi oblíbená nejen u nás v Čechách, ale i v řadě zemí ve světě, kam také míří velká část produkce znojemských okurek.
Dnešní nabídka této značky je podstatně širší, než jak tomu bylo v minulosti. Od roku 2015 patří Znojmia pod mezinárodní společnost Orkla a kromě okurek přináší na trh mnohé další druhy sterilované zeleniny. Pod značkou Znojmia navíc od roku 2019 objevíte i pestrý sortiment kvalitní mražené zeleniny a ovoce.
Národní značka kvality KLASA slouží spotřebitelům a odběratelům k lepší orientaci při identifikaci kvalitních typických domácích produktů v porovnání s konkurenčními potravinami. V současné době společnost HAMÉ s.r.o. vlastní certifikáty KLASA k několika vybraným produktům značky Znojmia.
|