Přijďte na chuť zelí Znojmia

Značku Znojmia známe jako výrobce okurek, jejichž jedinečný a lahodný nálev si získal srdce již několika generací zákazníků. Neméně oblíbené je však i zelí Znojmia. Ať už sáhnete po bílém, červeném či tradičně šlapaném kysaném zelí, vaše chuťové buňky budou maximálně uspokojeny. Zelenina Znojmia je totiž vždy dobře naložená.

Proč je zelí Znojmia skvělou volbou?

  • Zelné hlávky té nejvyšší jakosti jsou sklízeny na českých a moravských polích a zpracovávány na jižní Moravě. Preferujeme české zemědělce, u kterých se můžeme spolehnout na kvalitu vypěstovaného zelí. 
  • Vyvážený poměr ingrediencí v nálevu je zárukou skvělé chuti, kterou si oblíbili nejen čeští spotřebitelé. Původní receptura nálevu zachutnala již několika generacím.
  • Zelí Znojmia neobsahuje žádná umělá sladidla. Nálev je slazen pouze cukrem.
  • Výrobky přirozeně neobsahují lepek, jsou tedy vhodné i pro celiaky.
  • Zelí si najde využití v každé kuchyni a jeho univerzální použití ocení domácnosti i profesionální gastronomická zařízení. Zelí Znojmia se skvěle hodí na vaření, do salátů, jako příloha, ozdoba slavnostních mís, ale můžete ho konzumovat i samotné, jen tak na chuť.
  • Zelí je k dostání v různých velikostech skleněných obalů, ale také v praktických sáčcích.

Čím je specifické kysané zelí Znojmia?

Kysané zelí Znojmia je vyráběno tradičním postupem, jaký známe z mnoha domácností. Očištěné a nakrouhané zelí šlapají pracovnice bez pomoci jakýchkoliv strojů a zároveň zajišťují, aby bylo správně a rovnoměrně okořeněno. Našlapané zelí se zakryje plachtou a zalije vodou, aby bylo zatíženo a nevnikl do něj vzduch, který by mohl zapříčinit nežádoucí zkvašení. Zelí se nechá kvasit asi 8 týdnů, a jakmile má požadovanou chuť, putuje z tanku rovnou do sklenice nebo hliníkového sáčku a poté je sterilizováno, aby vydrželo, než se dostane až na váš stůl.