Výroba kysaného zelí se v závodě Slovácká Fruta, a.s. realizuje od roku 1925. A šlapalo se i letos.
Zajímá Vás, jak se zelná hlávka dostane od farmáře až na Váš stůl? Přečtěte si, jak výrobní proces tradiční kysané pochoutky zažili sami novináři, které jsme k letošnímu šlapání zelí přizvali:
iDnes, 31. října 2012:
„Nejsou potřeba žádné konzervanty, barviva ani chemikálie. Stačí zkušenosti, šikovné šlapačky a původní, přísně dodržovaný jednoduchý recept. Kysané zelí vyrobené v továrně raritním způsobem chce potravinářská firma Hamé přihlásit v Evropské unii jako českou specialitu.“
Celý článek naleznete zde
Slovácký deník, 31. 10. 2012:
„Šlapání zelí není ani v dnešní moderní době pouhou výsadou ukázek starých lidových zvyků. Našlapáno pravděpodobně bylo i kysané zelí, které máte doma v ledničce.“ Celý článek naleznete zde
Dobrý den s kurýrem, 06. 11. 2012:
„Za kvalitou stojí poctivé šlapání.“ Článek naleznete zde