Znojmia je opět partnerem Slavností okurek ve Znojmě

V pátek 3. srpna rozvoní Masarykovo náměstí ve Znojmě kopr a ocet, uskuteční se zde již 11. ročník tradičních Slavností okurek. Návštěvníky čeká v letošním roce jednodenní akce plná proslavených znojemských surovin, zábavy a kultury. Partnerem akce je již potřetí značka Znojmia.

Více informací

Sezóna zpracování zeleniny je v plném proudu: hrášek a okurky

Letošní sezóna zpracování zeleniny je kvůli počasí výrazně zrychlená – o týden až 14 dní. Nyní vrcholí sezóna zpracování zeleniny v závodě Hamé v Bzenci (okres Hodonín), největším českém výrobci konzervované zeleniny, a závodě AGRIMEX u Prahy, který je zase největším tuzemským výrobcem zmrazené zeleniny a dalších potravin. Nyní je v Bzenci v plném proudu zpracování hrášku a navíc zde nyní zahájili i výrobu známých nakládaných okurek. V obou závodech jednou naplno na tři směny 7 dní v týdnu.  

Více informací

Přijďte na Den dětí s Hamé

Srdečně zveme všechny malé i velké na den plný zábavy, soutěží, her a jídla. Den dětí s Hamé se uskuteční v sobotu 2. června 2018 od 9:00 do 16:00, a to v Kunovicích v areálu Jízdy králů, kam se tato tradiční akce letos premiérově přesunula. Vstup je zdarma.

Více informací

V Kunovicích se kysané zelí zpracovává tradičním šlapáním

Stejně jako každou sezónu, i letos probíhá tradiční výroba kysaného zelí v závodě Slovácká Fruta v Kunovicích, která je součástí české skupiny Hamé. V tomto závodě, kde se kysané zelí vyrábí již od roku 1925, pracovníci při výrobě postupují tradiční metodou, která je v moderní průmyslové době skutečnou raritou – šlapáním zelí přímo ve velkých tancích. Součástí zpracování této potraviny je také čištění zelí, krouhání, zrání v tancích a uzavírání finálního výrobku této známé značky Znojmia do sáčků a sklenic.

Více informací

Desatero důvodů proč se nezbavovat láku od okurek

Kdo ví, jak využít zdánlivě zbytečný lák od okurek? Skoro nikdo. Když zbývající obsah zavařovací sklenice letí do záchodové mísy, není to tak špatný nápad. Okurkový nálev totiž dokáže toaletu pěkně vyčistit. Je ale řada dalších skvělých nápadů, jak lák od okurek vyžít. Některé zaručeně překvapí.  

Více informací

Gurmáni ve Znojmě si přišli pochutnat na Slavnosti okurek se Znojmií

Návštěvníci z okolí i z daleka se přišli podívat a pochutnat si na Slavnostech okurek, které již podesáté ve dnech 4. a 5. srpna hostilo Královské město Znojmo. V této době vrcholící sezony zpracování okurek na hosty čekal bohatý program, který potěšil chutě i další smysly. Hlavním partnerem této akce byla již podruhé známá značka nakládané zeleniny Znojmia, jejíž tradici nyní udržuje ve svém výrobním závodě v Bzenci skupina Hamé.   

Více informací

Slavnosti okurek ve Znojmě se Znojmií

V době vrcholu sezóny zpracování okurek na začátku srpna bude královské město Znojmo hostit slavnosti královny mezi pochutinami – nakládaných okurek. Jubilejní desátý ročník Slavností okurek se uskuteční od 4. do 5. srpna a tisíce místních i návštěvníků se mohou těšit na bohatý program, který potěší chutě i další smysly. Partnerem této akce je již podruhé známá značka nakládané zeleniny Znojmia.

Více informací