Dubnoví Agenti chuti 00Z

Dubnoví Agenti chuti 00Z

Dubnoví Agenti chuti 00Z svoji misi splnili na výbornou

Agenti dostali za úkol ochutnat vybrané výrobky Znojmia:

1. Znojmia Zeleninová směs na přípravu bramborového salátu, 450 g
2. Zelí bílé Znojmia, 640 g
3. Pálava zeleninový salát Znojmia, 340 g

3D_sacky_bram_salat 24350300110081 24001400110101 palava 340g

 A jak se se svojí misí poprali? Podívejte se na jejich reporty.

Agentka chuti 00Z - Eliška W., Plzeň
Zelí bílé
Zelí jsme si dali jako přílohu a hlavní jídlo bylo grilované koleno s kaší. Celkem nás bylo 6 dospělých, 2 vnoučata a 2 kolena :-) Na výrobku bych nic neměnila. Tohle zelí kupuji už dlouho a kupovat budu. Je naše oblíbené, má pěknou bílou barvu a je chuťově velmi dobré. Obal bych také neměnila, protože v obchodě hledám podle obalu a i se mi líbí. Najdu tam vypsané vše potřebné.
Zelí Wimmerová
Zeleninová směs na přípravu bramborového salátu
Tak to se přiznám, že jsem měla jiné plány. Chtěla jsem udělat bramborový salát. Ale dělala jsem k večeři bramboráky a neměla jsem žádnou zeleninu na přílohu, tak jsem sáhla po tomhle sáčku, který mě zachránil. Jedli jsme 4 dospělí a vnuk. Zeleninová směs nám chutnala. Všichni jsme se shodli, že budeme kupovat i do budoucna. Tenhle výrobek jsem dříve neznala, chutnali jsme prvně. Má praktické balení, s obalem jsem spokojená, líbí se mi okénko, kde si můžu směs prohlédnout.

Pálava
Protože ráda zkouším nové recepty, tak jsem tuto směs použila k přípravě jídla na způsob Bami goreng s krůtím masem. Recept jsem upravila, aby byl vhodný i pro děti. Bylo nás 5 dospělých a 2 vnoučata. Jídlo mělo úspěch, hned jsem musela odříkat svůj nový recept a budu vařit častěji. Výrobek jsem dříve neznala a byla jsem mile překvapena složením a chutí. S obalem i velikostí balení jsem spokojena. Určitě budu kupovat, protože směs je dobrá i jako příloha. Před vařením jsem ochutnala :-)
Pálava Wimmerová

Agent chuti 00Z – Ladislav N., Lázně Bohdaneč
Zeleninová směs na přípravu bramborového salátu
Největší úspěch u nás měla Zeleninová směs pro přípravu bramborového salátu. Brambory jsme uvařili ještě ten večer, kdy balíček přišel, stačilo přidat vajíčka, majolku a cibuli a salát byl hotový. To nadchlo především mě, protože salát se směsí byl opravdu hotový natošup a odpadla veškerá nepříjemná příprava jako je škrábání mrkve a strouhání okurek.
Salát jsme snědli hned, jak jsme ho udělali, takže jsme konzumovali ve třech: já, manželka a syn.
Velikost balení byla akorát. Obal nás zprvu nenadchnul, protože jsme zvyklí spíš na sklenice, které vypadají přece jenom vábněji, ale nakonec jsme vzali na milost i "igelit". Pouze, pokud bychom chtěli dělat salátu méně a zbytek nechat na neděli, byl by to asi problém, protože ve sklenici větší balení člověk bez problému uchová. Tady by to nešlo.
Výrobek jsme před ochutnávkou neznali, ale myslím, že už ho zařadíme do nákupního košíku.

Pálava
Pálava byl druhý výrobek, který nás zaujal.
Ten jsme si nechali na neděli, kdy jsme měli návštěvu a přidali ho ke steaku a bramborám. Bylo nás 5, takže jsme sklenku dojedli a byla by se klidně užila ještě jedna. Obal se nám líbil, velikost také, ale neměli bychom problém ani s větším balením. Ani tento výrobek jsme dosud neznali, původně mě zarazila přítomnost sóji a měl jsem proto z chuti trochu strach, ale výsledek byl překvapující. Sója ve směsi vůbec nebyla znát, moc nám chutnal, myslím, že ho také občas nyní zakoupíme.

Zelí bílé

Jako poslední nás čekalo zelí. Musím připustit, že zrovna na něj naše rodina není ten správný tester. U nás totiž o nakládané zelí většinou nikdo nestojí, proto bylo jasné, že i velikost - 640 g je na naši rodinu "moc". Okolo zelí jsme chodili ještě začátkem května a pořád nikdo nenacházel odvahu ho rozdělat. Ochutnávka proběhla až na druhý májový svátek, a to jenom proto, že jsme "museli". K obědu byl bramborový knedlík a maso se špenátem. Měli jsme zrovna na návštěvě přátele, takže nás bylo 6. Tudíž jsme dali do placu pro zájemce místo špenátu i zelí, Zatímco naše rodina zdráhavě ochutnala a vrátila se ke špenátu, přátelům zelí evidentně chutnalo, protože nezbylo nic.
Tento výrobek jsme před ochutnávkou nekupovali a ani v budoucnu ho kupovat určitě nebudeme.
 

Agentka chuti 00Z - Eva H., Praha
Výrobky Znojmia jsem obdržela v době, kdy jsem se rozhodla ozdravit jídelníček naší rodiny.
Proto jsem se z produktů snažila připravit recepty ne tradiční, ale spíš odlehčené, méně kalorické, podle zásad Krabičkové diety.
Jídla jsem chystala vždy pro všechny členy rodiny, tj. 2 dospělí a 2 děti (teenageři).
Ne vždy jsme je však konzumovali společně, protože náš časový rozvrh je různý. Některá jídla jsme si brali s sebou do školy či do práce.

Zeleninová směs na přípravu bramborového salátu
S tímto výrobkem jsem se setkala poprvé. Líbí se mi nápad připravit směs očištěné a ochucené zeleniny s delší trvanlivostí, ušetří to čas při přípravě jídel. Taky se mi líbí, že je výrobek v sáčku, není pro nákup tak těžký. Výborný nápad je i průhledné okénko na zadní straně, kterým je vidět směs zeleniny i velikost kousků. Já bych jen uvítala nakrájení zeleniny na větší kusy, byly by pak v hotovém jídle víc patrné.
Ze směsi jsem připravila dvě jídla:
1. Aspikové misky (zeleninová směs, vajíčko natvrdo, šunka, zbytek brokolice, vše zalité potravinářskou želatinou). Jako přílohu jsme měli chléb.
Braborová směs - aspik Hrachová
2. Pohankový salát (zeleninová směs, kostky balkánského sýra, pohanka spařená horkou vodou). Jako příloha opět tmavý chléb.
Bramborová směs pohankový salát Hrachová
Obě jídla byla velmi snadná na přípravu. Všem chutnalo, zelenina byla správně ochucená, už jsem nemusela přidávat žádné koření. Zejména jsme ocenili nakyslou chuť zeleniny.
Výrobek v budoucnu určitě koupím, hlavně jako zálohu pro případ nutného rychlého vaření či při nedostatku času.

Pálava
Výrobek jsem předtím neznala. Jde o tradiční balení ve sklenici, obal obsahuje základní informace o složení výrobku. Obrázek je podle mě trochu matoucí, protože sója na něm vypadá spíš jako fazolové lusky. Pro 4 osoby mi obsah připadal nedostačující, proto jsem koupila ještě jednu sklenici.
Uvařila jsem Restované kuřecí kousky - kousky kuřecího masa opečené na pánvi, poté jsem přidala Pálavu (2 balení) a směs vydusila. Na závěr jsem pro zjemnění chuti přidala 1/2 kelímku zakysané smetany. Přílohou byly těstoviny.
Toto hlavní jídlo jsme jedli společně. Manžel se synem si omáčku dokořenili, mně i dceři chuť vyhovovala. Pálava je pro mě zajímavá svým složením, protože sóju jinak nevařím. Díky její přítomnosti bylo jídlo dostatečně syté.
Tento výrobek budu používat i nadále jako základ pro další jídla. Ocenila bych však větší balení.
Pálava Hrachová

Bílé zelí
Tento výrobek znám a často používám. Obal je klasický. Na přední straně bych uvítala informaci o tom, že jde o zelí ve sladkokyselém nálevu (tato informace je uvedena pouze na straně zadní). Zelí jsem použila na dva druhy salátu.
1. Míchaný zelný salát - zelí, strouhaná mrkev, paprika na kostičky. Smícháme, osolíme, opepříme, přidáme trošku bílého jogurtu.
Salát jsme měli jako přílohu ke studené večeři (chléb s rybičkovou pomazánkou). Sladkokyselá chuť zelí je pro tento druh salátu plně vyhovující, stačí jen trochu dosolit a opepřit.
Zelí Hrachová (1)
2. Zelný salát - zelí, nadrobno nakrájená cibulka, olej, sůl, pepř, ocet. Tento salát jsme měli jako součást hlavního jídla - kuře s čočkou na kyselo. Tento salát za studena ze sladkokyselého zelí se pro odlehčené a méně kalorické jídlo hodí více, než klasické dušené zelí, protože to bych musela zahustit a dosladit a já jsem chtěla udělat jídlo lehčí. A také je příprava mnohem rychlejší.
Zelí Hrachová (2)
Oba saláty nám chutnaly, chuť zelí je vyvážená. Jen občas se v něm vyskytly větší kousky "košťálů". Zelí máme rádi ve všech podobách, proto budeme tento výrobek kupovat i nadále.

Všem Agentům chuti 00Z děkujeme za jejich podrobné reporty a krásné fotografie.
A pokud chcete i Vy ochutnat výrobky Znojmia zdarma, sledujte náš profil
Zelenina Znojmia na Facebooku, kde každý měsíc zveřejníme náborovou výzvu.
Naše agentská centrála se již těší na další členy.